با توجه به بازار رقابتی امروز، اگر سازمانی به دنبال حفظ مزیتهای رقابتی خود میباشد، باید آموزش کارکنان را در استراتژیهای خودش قرار دهد. برای اثربخشی بیشتر، آموزش باید برای تمامی کارکنان، در همه سطوح به صورت مداوم و مستمر باشد.
سازمانها باید مداوم، روشهای آموزش کارکنان خود را با توجه به نیاز و تغییرات صنعت، تغییر و تطبیق دهند و از رویکردهای آموزشی جدید استفاده کنند. استفاده از رویکردهای جدید باعث افزایش اثربخشی و کارایی دورههای آموزشی میشود.
در این قسمت لیستی از بهترین رویکردهای آموزشی کارکنان را آورده شده است تا شما بتوانید بهترین روش را انتخاب و پیاده سازی کنید.
۱. آموزش آنلاین
این رویکرد آموزشی شامل برگزاری وبینار و بارگزاری فیلم و محتوای آنلاین میباشد. در این رویکرد کارکنان به وسیله تلفن همراه یا لپ تاپ میتوانند در دورههای آموزشی شرکت کنند.
از مزایای آموزش آنلاین میتوان به سادگی رویکرد، مناسب برای کارکنان دورکار و منعطف بودن از نظر زمان و مکان اشاره کرد.
۲. آموزش مبتنی برمربیگری
آموزش مبتنی بر روشهای مربیگری یک فرآیند آموزش نوین کارکنان است که در آن یک مربی، آموزش را برای گروهی از داوطلبان هدایت میکند.
این رویکرد را میتوان هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین انجام داد. از مزایای این روش میتوان به مناسب بودن برای آموزشهای پیچیده، تقویت روابط کارکنانی که با هم آموزش میبینند و رسیدگی به سوالات و مشکلات کارکنان اشاره کرد.
۳. آموزش شبیه سازی شده
در این رویکرد کارکنان با سناریوهایی که ممکن است حین کار تجربه کنند مواجه میشوند و اقداماتی که در این شرایط باید انجام دهند را یاد میگیرند.
مزایای این رویکرد به صورت زیر میباشد:
- یادگیری مهارت حل مساله
- افراد میتوانند بدون ریسک تصمیم بگیرند و پیامدهای تصمیمات مختلف را تجربه کنند
- یادگیری کارکنان از اشتباهات و توسعه مهارتهای خود
۴. تکنیک مطالعه موردی
در این رویکرد، کارکنان در یک موقعیت واقعی دشوار و پیچیده قرار میگیرند تا بتوانند تفکر انتقادی خود را به کار گرفته و تصمیمات درستی بگیرند. در این موقعیتها باید اطلاعات کافی را به کارکنان ارائه کرد تا بتوانند وضعیت را تجزیه و تحلیل کنند و آگاهانه تصمیم بگیرند.
مزایای این رویکرد به صورت زیر میباشد:
- این رویکرد مهارتهای حل مساله، تصمیم گیری و تجزیه و تحلیل دادهها را در کارکنان تقویت میکند.
- توانایی کارکنان برای تفکر خارج از چارچوب افزایش مییابد.
- به نسبت ارزان است.
۵. Job Shadowing
این تکنیک، مشاهده کردن فعالیتهای روزانه متخصصان است و این امکان را برای کارکنان فراهم میکند تا نحوه کار متخصصان در حوزهها و جایگاههای شغلی مختلف را به طور مستقیم مشاهده کنند و نسبت به حوزه و شرایط کاری آنها بینش کسب کنند.
از مزایای این تکنیک میتوان به بهبود روابط واحدهای مختلف، امکان استفاده از تجارب کارکنان با تجربه و تقویت روابط کارکنان جدید و با سابقه اشاره کرد.
۶. تکنیک نقش آفرینی
این تکنیک زمانی به کار گرفته میشود که طی آن فرد یادگیرنده و مربی هر دو نقش خود را در سناریوهای بالقوه محل کار ایفا کنند ؛ به این معنی که مربی با شبیه سازی محیط واقعی، یادگیری را برای کارمند تسهیل میکند.
از مزایای این تکنیک میتوان به افزایش مشارکت کارکنان، آمادگی کارکنان برای سناریوهای کاری سخت و بهبود مهارت تعامل با مشتریان اشاره کرد.
۷. آموزش ضمن خدمت
آموزش ضمن خدمت این امکان را برای کارمندان ایجاد میکند تا با داشتن مشارکت فعالانه، در جریان کار، یادگیری کسب کنند. این روش آموزشی یکی از موثرترین روشهای آموزش کارمندان بوده و در محل سازمان برگزار میشود. هدف از این آموزش، ارتقا سطح دانش و اطلاعات کارمندان است. این آموزش میتواند به شکل دسته جمعی و انفرادی انجام شود.
از مزایای این رویکرد میتوان به کسب نتایج بهتر در کار، صرفه جویی در هزینهها و آموزش شخصی سازی شده برای کارکنان اشاره کرد.
سامانه مدیریت فرایند آموزش کارکنان وینو با ایجاد بستر مناسب برای استفاده از رویکردهای آموزشی مختلف میتواند به اثربخشی هر چه بیشتر آموزشهای شما در سازمانتان کمک کند.